Kristien Smet 

opleidingen:

* 2006: Bachelor Orthopedagogie (KHLim Hasselt)

* 2014: lerarenopleiding (CVO Limlo)

* 2021: funerair medewerker     (Syntra Limburg)

* 2021: Postgraduaat Rouw- en verliescounselor (PXL Hasselt)

*2022: LEIF-consulent

 In 1984 ben ik als Kristien Smet geboren in Maaseik. Na in Kessenich, Rotem, Neeroeteren, Oudsbergen, Hoeselt gewoond te hebben ben ik uiteindelijk in Beverst terecht gekomen.

Na een loopbaan van meer dan 10 jaar in een voorziening voor mensen met een niet-aangeboren hersenletsel en/of fysieke handicap, ben ik in 2018 aan de slag gegaan in mijn eigen gezinsopvang.    Na een fysieke tegenslag, meer bepaald het Cauda Equina Syndroom werd ik genoodzaakt een nieuwe weg in te slaan.

Zo ben ik in het wereldje van rouw en verlies terechtgekomen. Het verlies en het organiseren van de uitvaartdienst van mijn ouders hebben hier zeker een rol in gespeeld. Muziek is de rode draad in mijn leven en heeft me al vaak geholpen bij het verwerken van verlies. Tijdens mijn studie heb ik ontdekt dat ik kracht haal uit de verhalen die mensen vertellen. Door mijn eigen verlieservaringen weet ik hoe belangrijk het is om de juiste ondersteuning te krijgen en de weg te vinden om het verlies te kunnen integreren in je leven. 

Tegenwoordig sta ik voor de klas (secundair onderwijs) waar ik het vak opvoedkunde met veel passie probeer over te brengen naar de leerlingen. 

Ik ben mama van 2 schatjes: Quinte (2016) en Signe (2018). Al van jongs af aan probeer ik hen mee te betrekken in alles wat met rouw en verlies te maken heeft. Net zoals mijn mama me geleerd heeft dat afscheid nemen ook mooi kan zijn.